ADICAE alerta els consumidors perquè no caiguin en l'engany de les aerolínies amb l'acceptació dels bonus
imagen

Les companyies i agències poden oferir "vouchers" però el consumidor no està obligat a acceptar-los i pot sol·licitar directament el reemborsament

La cancel·lació de milers de vols i viatges programats després de decretar l'Estat d'Alarma per la crisi sanitària provocada per la propagació del Covid-19 ha afectat milions de passatgers, que es pregunten quins drets tenen davant els seus vols o viatges cancel·lats.

L'excepcionalitat de la situació no deixa desemparats als consumidors, que tindran dret a la devolució, tant en el cas que el vol sigui cancel·lat per la companyia com si és ell qui sol·licita la resolució de el contracte. Les aerolínies i agències poden oferir, mai imposar, un bonus (voucher) per gaudir del vol o viatge en un altre moment.

Des d'ADICAE es recomana reclamar formalment davant la pròpia companyia si no són atesos els nostres drets i acudir a l'autoritat competent, l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA) en el cas dels vols, si persisteix l’ incompliment. El consumidor no ha de caure en el parany que estan plantejant algunes companyies a l'intentar imposar el bonus o voucher i ha de reclamar el reemborsament del seu bitllet si aquesta és la seva preferència.

La crisi provocada pel coronavirus ha afectat de manera significativa a l'transport de viatgers però no tant als drets d'aquests davant la cancel·lació dels seus viatges. Davant l'excepcionalitat de la situació, la mateixa Comissió Europea interpretava el Reglament 261/2004, concloent que davant la cancel·lació d'un vol, el consumidor tindrà dret a reemborsament o a transport alternatiu, bé sigui immediat o en una altra data que convingui al passatger.

ADICAE, en la seva tasca de defensa dels drets de les persones consumidores, ha reforçat els seus sistemes d'atenció a distància i online, a fi d'evitar els desplaçaments dels mateixos per fer les seves consultes sobre els conflictes que se'ls plantegin. En aquest sentit, ADICAE intensifica la seva activitat en línia d'informació a través del canal de WhatsApp a el nombre 660.175.964 o mitjançant el correu electrònic: consultas@adicae.net  i el formulari: https://www.adicae.net/envie-su-consulta.html

En queremos que participes en tu defensa y en la defensa organizada de todos los consumidores ¡Cuantos más seamos, con más fuerza defenderemos nuestros derechos! Contacta con nosotros y envíanos un e-mail con tus propuestas de participación.

en imágenes

Últimas fotos de la galería

Taller sobre Redes Sociales y Nuevas Tecnologías en Centro de Formación del Ayuntamiento de Inca
Movilización contra las cláusulas suelo.
Movilización contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.

Actualmente hay 7 fotografías en la Galería de Imágenes.

Acceder a la Galería de Imágenes

Servicios de la asociación

Asesoría on-line

ASESORÍA
Haga sus consultas a través de correo electrónico con total confidencialidad a nuestro equipo de asesores y reciba respuesta en un tiempo récord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email