ADICAE rep amb satisfacció la moratòria del pagament de les hipoteques
imagen

 L'Associació destaca la necessitat que la mesura acordada pel Govern no imposi als consumidors requisits tan extrems per a la seva aplicació que la aboquin al fracàs com la moratòria a aturats de Zapatero de 2008 o dels "decrets Guindos" per a la reestructuració de deutes.

 

Els acords adoptats ahir pel Consell de Ministres suposen segons el parer d'ADICAE un primer pas encertat en la posada en marxa de mesures perquè els drets dels consumidors no pateixin retrocessos ni vulneracions en ocasió de la crisi del Covid-19.

 

En relació a la moratòria hipotecària acordada ahir, l'Associació, considera que resultarà clau que la consideració de "consumidor vulnerable" no es restringeixi de manera que s'impedeixi l'aplicació de la moratòria a totes aquelles persones consumidores que la necessitin.

 

D'altra banda, davant la precipitada petició en bloc de la banca de flexibilitzar i reduir les provisions per impagaments, ADICAE considera que qualsevol moviment en aquest sentit s'hauria d'acompanyar d'una ampliació de l'abast de la moratòria. En tot cas, l'aplicació de l'esmentada moratòria no s'ha de poder veure obstaculitzada per l'actitud de la banca enfront de la mateixa, com en altres casos ha succeït i com ve fent el sector en abusos com l'IRPH, les despeses hipotecàries o fins i tot les clàusules sòl.

 

Igualment, el significatiu pes que ha adquirit en les economies familiars el crèdit al consum i en targetes de crèdit i pagament ajornat, i els creixents riscos de sobreendeutament vinculats a això, fan necessària l'adopció de mesures, com la legislació requerida en relació a les targetes revolving, i fins i tot valorar fórmules similars a la moratòria per flexibilitzar el pagament d'aquests deutes, al menys en determinades circumstàncies.

 

En tot cas, ADICAE demana al Govern que prossegueixi el camí de mesures de garantia dels drets dels consumidors i consumidores, per la qual cosa ha plantejat diverses mesures accessibleshttps://www.adicae.net/nota-de-prensa/2455.html

En queremos que participes en tu defensa y en la defensa organizada de todos los consumidores ¡Cuantos más seamos, con más fuerza defenderemos nuestros derechos! Contacta con nosotros y envíanos un e-mail con tus propuestas de participación.

en imágenes

Últimas fotos de la galería

Taller sobre Redes Sociales y Nuevas Tecnologías en Centro de Formación del Ayuntamiento de Inca
Movilización contra las cláusulas suelo.
Movilización contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.

Actualmente hay 7 fotografías en la Galería de Imágenes.

Acceder a la Galería de Imágenes

Servicios de la asociación

Asesoría on-line

ASESORÍA
Haga sus consultas a través de correo electrónico con total confidencialidad a nuestro equipo de asesores y reciba respuesta en un tiempo récord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email