ADICAE valora la probable fusió Caixabank-Bankia més enllà del debat polític sobre privatització i/o banca pública
imagen

L'important anunci d'una molt probable fusió de Bankia i CaixaBank culmina simbòlicament l'històric procés de privatització i concentració de les caixes d'estalvis espanyoles, un enorme patrimoni que representava més del 50% del sistema financer espanyol al qual no se li ha fet justícia com a patrimoni popular ni se li ha donat, ni se li dóna la transparència necessària per a les persones consumidores i ciutadania.


Per això, ADICAE l'organització més representativa dels usuaris de serveis bancaris i financers i dels petits accionistes estalviadors està estudiant en profunditat el significat d'aquest pas final de privatització i concentració bancària a Espanya avançant tres qüestions que ens semblen imprescindibles per a un procés de fusió en el qual els protagonistes principals som la ciutadania consumidora i clients de totes dues entitats:

1-Els actuals processos de fusió i concentració bancària han de veure's acompanyats d'avanços en els drets de las persones consumidores i ADICAE considera fonamental que en una fusió que donaria lloc al major grup espanyol es reparin els múltiples abusos i fraus a les persones consumidores per part de la banca espanyola, preferents, terra, revolving, despeses, IRPH, etc. que continuen sense solució.

2-Els equips tècnics d’ADICAE dedicaran tots els seus esforços en aquesta etapa a vigilar estretament que els serveis contractats actualment pels 13,7 milions d'usuaris clients de CaixaBank i els més de 8 milions de Bankia no es vegin modificats.

3-El President d’ADICAE al costat de l'Associació ha començat a organitzar les persones consumidores i usuàries clients de totes dues entitats, de Bankia i CaixaBank. Així com els 173.000 petits accionistes estalviadors de Bankia i els més de 570.000 de CaixaBank, a fi d'impulsar que les seves posicions siguin tingudes en compte en les Juntes Generals, que són l'únic òrgan de govern representatiu que té facultats per a aprovar aquesta operació, sense les manipulacions habituals en la banca espanyola.

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic d’ADICAE a través de videoconferència o per via telefònica.

 

En queremos que participes en tu defensa y en la defensa organizada de todos los consumidores ¡Cuantos más seamos, con más fuerza defenderemos nuestros derechos! Contacta con nosotros y envíanos un e-mail con tus propuestas de participación.

en imágenes

Últimas fotos de la galería

Taller sobre Redes Sociales y Nuevas Tecnologías en Centro de Formación del Ayuntamiento de Inca
Movilización contra las cláusulas suelo.
Movilización contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.

Actualmente hay 7 fotografías en la Galería de Imágenes.

Acceder a la Galería de Imágenes

Servicios de la asociación

Asesoría on-line

ASESORÍA
Haga sus consultas a través de correo electrónico con total confidencialidad a nuestro equipo de asesores y reciba respuesta en un tiempo récord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email