ADICAE convida als consumidors a assumir un paper clau per a un model de producció i consum més sostenible
imagen

Amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació que es commemora aquest 16 d'octubre, ADICAE llança un conjunt d'activitats i materials per a reforçar el paper clau dels consumidors com a agents de transformació de la indústria agroalimentària.

ADICAE exigeix a la indústria alimentària un compromís amb una producció responsable i sostenible, i destaca el paper de l'economia circular també en la producció i consum d'aliments en la lluita enfront del canvi climàtic.

L'Associació posa a la disposició dels consumidors la web www.otroconsumoesposible.es, que recull material sobre diferents aspectes de l'economia circular, amb la finalitat de reivindicar la transformació del model econòmic per a fer-lo més just i sostenible.

Davant l'esgotament de recursos i la seva finitud, el consumisme exacerbat, l'obsolescència programada i els problemes ambientals, l'associació considera necessària la transició cap a altres formes de consum més sostenibles.

 

Per això, ADICAE advoca per un paper actiu dels consumidors com a col·lectiu, amb poder de decisió en el mercat, que permeti impactar en la forma en què s'utilitzen les deixalles i els desaprofitaments, i així transitar del model actual lineal “d’un sol ús” cap a un món més just, circular i sostenible.

L'Associació insta a més que les institucions públiques i el sector privat garanteixin un model d'alimentació sostenible i saludable que eviti l'excés d'envasos i redueixi la petjada ecològica en la producció i distribució del sector.

Des d'aquesta perspectiva, ADICAE presenta aquest Dia Mundial de l'Alimentació un ampli ventall d'activitats, que continuen les desenvolupades en aquest àmbit per l'Associació des de 2015 i que s'emmarquen en el projecte "L'economia circular com a eina per a la millora de la posició dels consumidors en un escenari de crisi econòmica i sanitària", amb el qual busca ajudar a convertir als consumidors en agents de transformació de la indústria agroalimentària.

Entre el 15 d'octubre i el 6 de novembre ADICAE celebra un cicle de 17 trobades autonòmiques en els quals reunirà consumidors, productors i distribuïdors de productes sostenibles i de proximitat, i experts de diversos àmbits. En ells s'abordaran qüestions com ara els aspectes clau per a fer una compra més eficient i de productes de temporada elaborats en la zona, les iniciatives per a la reducció dels envasos, o les vies per a la influència activa dels consumidors com a col·lectiu en la producció i comercialització alimentària. Tot això des d'una perspectiva lligada al consum sostenible, l'economia circular i la sostenibilitat ambiental.

A les Balears, comptarem amb la intervenció i expriències de Ca’n Gran Producció ecològica i VadeBio, empresa de distribució de productes ecològics i km0. La trobada es portarà a terme dia 22 d’octubre a les 18h i tindrà metodologia mixta (presencial i per videoconferència).

 

Et pots inscriure en els següents enllaços:

 

Per assistir per videoconferència: clic aquí

Per assistir de forma presencial: clic aquí

En queremos que participes en tu defensa y en la defensa organizada de todos los consumidores ¡Cuantos más seamos, con más fuerza defenderemos nuestros derechos! Contacta con nosotros y envíanos un e-mail con tus propuestas de participación.

en imágenes

Últimas fotos de la galería

Taller sobre Redes Sociales y Nuevas Tecnologías en Centro de Formación del Ayuntamiento de Inca
Movilización contra las cláusulas suelo.
Movilización contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.

Actualmente hay 7 fotografías en la Galería de Imágenes.

Acceder a la Galería de Imágenes

Servicios de la asociación

Asesoría on-line

ASESORÍA
Haga sus consultas a través de correo electrónico con total confidencialidad a nuestro equipo de asesores y reciba respuesta en un tiempo récord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email