ADICAE aconsegueix que un jutjat ordeni al Santander retornar les despeses hipotecàries a totes les persones consumidores afectades, hagin demandat o no
imagen

Una històrica sentència dictada pel jutjat mercantil 3 de Pontevedra ordena la devolució de les despeses no sols als gairebé 100 persones consumidores adherides a la demanda col·lectiva d’ADICAE, sinó a totes aquelles que desitgin sumar-se ara a aquesta resolució judicial.


Es condemna a retornar el 100% de les despeses de registre, taxació i gestoria, i el 50% de les despeses de notaria, tant si la hipoteca està en vigor com si va ser cancel·lada en el seu moment.


ADICAE fa una crida a les persones consumidores que van subscriure hipoteques amb el banc Santander Central Hispà o amb el Santander per a obtenir el rescabalament de les despeses hipotecàries sense necessitat d'iniciar noves demandes judicials.

 

Els jutjats comencen a estimar les demandes col·lectives d’ADICAE després de la campanya iniciada fa uns mesos per l'Associació que es va traduir en la interposició de 107 demandes col·lectives pels abusos derivats de la imposició de les denominades “despeses hipotecàries”.


En aquesta ocasió ha estat el Jutjat del Mercantil núm. 3 de Pontevedra el que, resolent la demanda col·lectiva que ADICAE va interposar enfront del banc Santander per la clàusula que imposava al client el pagament de totes les despeses de formalització de la hipoteca, ha sentenciat el caràcter abusiu i nul d'aquesta clàusula (AQUÍ LA SENTÈNCIA)

A més la sentència determina entre les despeses que han de restituir-se a les persones consumidores no sols les despeses de registre i la meitat de les despeses de notaria, sinó també el 100% de les despeses de taxació com els de gestoria, imports que ascendeixen a uns 1.100 euros de mitjana per a cada consumidor.


Al costat d'això, i en aplicació dels criteris que ADICAE ve defensant respecte de l'acció col·lectiva com a únic instrument eficaç per a afrontar abusos massius, el jutjat ordena la devolució als afectats, “siguin adherits a aquesta demanda, els seus causahavents, o els que poguessin adherir-se posteriorment, les quantitats abonades”. D'aquesta manera, i com a mostra de l'eficàcia de l'acció col·lectiva enfront d'abusos de caràcter massiu i generalitzat, la justícia evita a desenes o centenars de milers d'hipotecats haver d'acudir a demandes individuals, facilitant-los la recuperació de les quantitats que els corresponen simplement sumant-se a aquesta sentència a través d’ADICAE per a sol·licitar l'execució de la fallada també per a ells.


D'igual forma, s'estableix en la sentència que també haurà de retornar-se les quantitats indegudament pagades a aquelles persones hipotecades els préstecs dels quals no estiguin ja en vigor i hagin estat cancel·lats o finalitzats, reconeixent així que els drets de les persones consumidores que s'hagin vist vulnerats han de restituir-se encara que ja ni tan sols existeixi el contracte en qüestió.


En conseqüència, ADICAE fa una crida a tots els consumidors que van afrontar el pagament indegut de totes les despeses en hipoteques del Santander Central Hispà i del Santander sobre la base de la clàusula ara declarada nul·la a sumar-se a l'Associació (www.adicae.net i www.hipotecaconderechos.es) per a organitzar l'aplicació d'aquesta sentència a tots els afectats.

 

En queremos que participes en tu defensa y en la defensa organizada de todos los consumidores ¡Cuantos más seamos, con más fuerza defenderemos nuestros derechos! Contacta con nosotros y envíanos un e-mail con tus propuestas de participación.

en imágenes

Últimas fotos de la galería

Taller sobre Redes Sociales y Nuevas Tecnologías en Centro de Formación del Ayuntamiento de Inca
Movilización contra las cláusulas suelo.
Movilización contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.

Actualmente hay 7 fotografías en la Galería de Imágenes.

Acceder a la Galería de Imágenes

Servicios de la asociación

Asesoría on-line

ASESORÍA
Haga sus consultas a través de correo electrónico con total confidencialidad a nuestro equipo de asesores y reciba respuesta en un tiempo récord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email