ADICAE crida als afectats pel tancament de 2gether a no renunciar als seus drets i a organitzar-se per a reclamar una solució global i àgil.
imagen

Els Serveis Jurídics de ADICAE estan valorant la millor via d'actuació per a la recuperació dels estalvis.

ADICAE apunta a la creació urgent d'un Fons de Garantia que respongui als problemes i riscos que, com en el cas 2gether, la falta de regulació d'una activitat clarament financera genera entre centenars de milers de persones consumidores.

Com ja va succeir en el cas de Fòrum i Afinsa, i al marge de les diferències amb l'actual situació de tancament de la plataforma 2gether, la manca de regulació eficaç i control sobre una activitat clarament financera i en extensió creixent ha generat un nou escàndol a l'estalvi-inversió dels consumidors espanyols.

D'aquesta manera, el tancament de la plataforma espanyola 2gether ha deixat a milers de petits estalviadors desemparats i sense poder recuperar les seves inversions.

A diferència de l'operativa dels fons d'inversió, on els actius poden ser traslladats a una altra gestora en qualsevol situació, les criptomonedes funcionen amb 'blockchain' i si estan dipositades en una "gestora" és necessari que la mateixa autoritzi amb els seus codis qualsevol moviment o traspàs. Per això ADICAE reclamarà a 2gether que faci possible de manera urgent aquesta operativa.

D'una banda, i mentre l'associació determina i analitza les vies d'actuació a seguir amb els afectats, recorda a tots ells la conveniència de recopilar els contractes i justificants de les operacions realitzades amb 2gether, i habilitarà una plataforma en línia per a oferir les recomanacions oportunes als afectats, recaptar tota la informació possible i organitzar-los per a impulsar una solució àgil a la situació generada.

A més, ADICAE considera inacceptables les "amenaces" de 2gether en relació amb l'aplicació de "càrrecs de gestió" i altres per la liquidació dels comptes dels clients, que apunten a un interès explícit en què els consumidors afectats procedeixin a la venda dels seus criptoactius de manera precipitada i amb el risc de renúncia il·legítima als seus drets.

D'altra banda, l'associació reclama amb màxima urgència a la UE i al Govern la necessitat de legislar la regulació de les criptomonedes.

 

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 607261951 o bé a través de l'email prensa@adicae.net per a declaracions del President d’ADICAE i de l'equip tècnic de l'Associació a través de videoconferència o per via telefònica.

 

En queremos que participes en tu defensa y en la defensa organizada de todos los consumidores ¡Cuantos más seamos, con más fuerza defenderemos nuestros derechos! Contacta con nosotros y envíanos un e-mail con tus propuestas de participación.

en imágenes

Últimas fotos de la galería

Taller sobre Redes Sociales y Nuevas Tecnologías en Centro de Formación del Ayuntamiento de Inca
Movilización contra las cláusulas suelo.
Movilización contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.

Actualmente hay 7 fotografías en la Galería de Imágenes.

Acceder a la Galería de Imágenes

Servicios de la asociación

Asesoría on-line

ASESORÍA
Haga sus consultas a través de correo electrónico con total confidencialidad a nuestro equipo de asesores y reciba respuesta en un tiempo récord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email