Parlem de sostenibilitat o de greenwashing?
imagen

Modificacions del 'packaging', ús del color verd, imatges de la naturalesa..., aquests són alguns dels elements que les empreses utilitzen per mostrar el seu compromís amb el medi ambient. Però és real aquesta sostenibilitat dels productes o serveis?

S'anomena 'greenwashing' a la pràctica fraudulenta de les empreses per aprofitar el prestigi comercial de la sostenibilitat per a obtenir algun benefici, quan no s'ha implantat cap política mediambiental. Una estratègia de màrqueting cada cop més freqüent davant la necessitat i l'interès de la població d'adquirir responsabilitat no només amb el medi ambient, sinó amb el benestar animal, la salut... Aquest terme s'ha extrapolat en molts àmbits.

Som conscients del que vol dir l'etiqueta 'Bio' dels aliments? La majoria d'aquests segells els ha inventat la indústria per aparentar que són productes amb certs atributs, i l'existència d'aquests dificulta la distinció dels productes que veritablement són ecològics.

La conscienciació de la Comissió Europea per la sostenibilitat també arriba al sector financer que ofereix les "hipoteques verdes", préstecs hipotecaris per finançar un habitatge sostenible, sigui per la compra, construcció o rehabilitació, inicialment amb millors condicions que per al finançament d'un habitatge tradicional. Tot i aquestes millores, no totes les persones que volen comprar o adequar el seu habitatge ho poden fer, per això considerem que la publicitat d'aquest producte és un netejat de cara per l'entitat financera.

Ens cal un bon aprenentatge i adquirir un coneixement crític per poder triar amb llibertat, que volem comprar, que volem contractar, com volem alimentar-nos, quins productes en realitat no són sostenibles, escollir productes de proximitat, etc. Informació que necessitem I que hem d'anar a buscar a fonts fiables, perquè la informació veraç no la trobarem a les notícies, les entitats, o supermercats.

 

 

Si vols aprofundir en el greenwashing, pots apropar-te a la seu el dia 9 de novembre a les 18 hores. Et deixem aquí la programació. Confirma assistència a: comunicaciocat@adicae.net o al telèfon 933425044

També online a través d'aquest enllaç

En queremos que participes en tu defensa y en la defensa organizada de todos los consumidores ¡Cuantos más seamos, con más fuerza defenderemos nuestros derechos! Contacta con nosotros y envíanos un e-mail con tus propuestas de participación.

en imágenes

Últimas fotos de la galería

Taller sobre Redes Sociales y Nuevas Tecnologías en Centro de Formación del Ayuntamiento de Inca
Movilización contra las cláusulas suelo.
Movilización contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.

Actualmente hay 7 fotografías en la Galería de Imágenes.

Acceder a la Galería de Imágenes

Servicios de la asociación

Asesoría on-line

ASESORÍA
Haga sus consultas a través de correo electrónico con total confidencialidad a nuestro equipo de asesores y reciba respuesta en un tiempo récord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email