Compte amb la pujada del gener
imagen

S’han de planificar ingressos i despeses

 Nadal, reis i rebaixes, són sinònims de consumisme... Arriben dates assenyalades en què les despeses de les famílies augmenten significativament, arribant a vegades al sobreendeutament a causa de finançar les compres de vegades sense coneixement del crèdit i sense informació prèvia.

Aquest creixement del consum també s'extrapola en una pujada dels contractes de finançament oferida per les entitats bancàries i 'fintechs', no només per a préstecs hipotecaris, sinó que cada cop més són habituals a la compra de tota mena de béns i serveis. Encara que en moltes ocasions s'ofereixen finançaments de menys de dotze mesos sense interessos, el problema arriba quan s'agrupen molts finançaments de petits imports.

Afectació als més vulnerables

La concessió d'aquests tipus de crèdits va lligada a un interès més alt a Espanya respecte a Europa, on els crèdits al consum s'han encarit gairebé en un punt respecte a l'any anterior. Tant és així que fins i tot empreses com Movistar, que no pertanyen al sector financer, han començat a oferir crèdits.

Les persones més vulnerables podrien ser les més afectades pel que fa al sobreendeutament que els hi pot provocar aquests crèdits al consum, crèdits ràpids o productes com targetes 'revolving', amb uns interessos molt elevats, aquestes últimes duplicant o triplicant l'interès. A més, a l'actual context d'inflació, moltes famílies es veuen obligades a demanar crèdits per necessitat per poder arribar a final de mes.

Les persones consumidores han de tenir una bona planificació dels ingressos i despeses per tenir un control sempre del que s'ha de pagar i quan s'haurà de pagar. En el cas d'haver de contractar un producte o servei financer, serà clau comparar les diferents opcions i llegir atentament totes les condicions per adquirir el producte que més convingui en cada situació.

AICEC-ADICAE defensa la protecció de les persones vulnerables en moments com la situació econòmica en què es troba actualment el món, i en el consum responsable per evitar caure en una situació de risc per a les famílies. Per això és important una bona educació financera que garanteixi la seguretat de conèixer el que es contracta en tot moment.

En queremos que participes en tu defensa y en la defensa organizada de todos los consumidores ¡Cuantos más seamos, con más fuerza defenderemos nuestros derechos! Contacta con nosotros y envíanos un e-mail con tus propuestas de participación.

en imágenes

Últimas fotos de la galería

Taller sobre Redes Sociales y Nuevas Tecnologías en Centro de Formación del Ayuntamiento de Inca
Movilización contra las cláusulas suelo.
Movilización contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.

Actualmente hay 7 fotografías en la Galería de Imágenes.

Acceder a la Galería de Imágenes

Servicios de la asociación

Asesoría on-line

ASESORÍA
Haga sus consultas a través de correo electrónico con total confidencialidad a nuestro equipo de asesores y reciba respuesta en un tiempo récord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email