DONA: Igualtat econòmica, financera i digital
imagen

Un dels àmbits on la bretxa de gènere es fa més evident és al financer, on les dones encara enfronten barreres i desafius com la dificultat d’accés al finançament, falta de representació en llocs de lideratge, a més, això també provoca una limitació en la seva capacitat per estalviar, invertir i planificar el seu futur financer.

En l'àmbit digital, la bretxa de gènere es veu reflectida en la falta d'accés i ús de la tecnologia. Això s'extrapola també en l'educació i en la formació en línia. Sense accés a la tecnologia i els recursos digitals, les dones tenen menys oportunitats per aprendre habilitats digitals, això limita la seva capacitat per competir en el mercat laboral i en nous negocis. En estudis de gènere podem observar que la bretxa augmenta cada cop més en disciplines informàtiques i tecnològiques. És necessari que les institucions financeres i els governs adoptin polítiques i mesures que promoguin la igualtat de gènere i l'empoderament econòmic de les dones.

No hem de ser reticents ni excloure'ns de l'ús de les noves tecnologies, tot al contrari, hem d'estar expectants per aprendre i ampliar els nostres coneixements en igualtat de condicions que els homes. Termes com Fintech's, Insurtech's, Blockchain ja formen part del nostre dia a dia, especialment en el món de les finances.

Si anem avançant, ja sentim a parlar com la IA (intel·ligència artificial), Metavers formarà en un futur pròxim part de les nostres vides. És en aquest àmbit on la nostra presència ha de ser, col·laborar, programar en la producció d'aquestes tecnologies és necessari perquè no s'implantin rols ni estereotips de gènere que puguin repercutir negativament a les vides de les nenes i dones en un futur no gaire llunyà.

 

Per tot això, des d'AICEC-ADICAE continuem treballant per a reduir aquestes bretxes financeres i digitals, ja que tenim el compromís de promoure l'empoderament de les dones en aquests àmbits. De tot això en parlarem amb una jornada el dimecres 1 de març a les 18h. Per a més informació podeu contactar amb comunicaciocat@adicae.net

 

Podeu seguir la jornada online amb aquest enllaç:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAvduyppzsvH9Tv1v9FMkmxQVwtPoGe7nGV

En queremos que participes en tu defensa y en la defensa organizada de todos los consumidores ¡Cuantos más seamos, con más fuerza defenderemos nuestros derechos! Contacta con nosotros y envíanos un e-mail con tus propuestas de participación.

en imágenes

Últimas fotos de la galería

Taller sobre Redes Sociales y Nuevas Tecnologías en Centro de Formación del Ayuntamiento de Inca
Movilización contra las cláusulas suelo.
Movilización contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.

Actualmente hay 7 fotografías en la Galería de Imágenes.

Acceder a la Galería de Imágenes

Servicios de la asociación

Asesoría on-line

ASESORÍA
Haga sus consultas a través de correo electrónico con total confidencialidad a nuestro equipo de asesores y reciba respuesta en un tiempo récord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email