AICEC-ADICAE crida a la participació de les persones consumidores en les manifestacions que se celebraran pel Dia Internacional de les Dones
imagen

AICEC-ADICAE ha organitzat pel dia de les persones consumidores, un punt d’informació a Plaça Catalunya (Barcelona), per atendre les preocupacions de les persones consumidores.

L'Associació organitza a més un webinar aquest 16 de març per a analitzar l'impacte de la nova Llei del Mercat de Valors, la pròxima Autoritat de Defensa del Client Financer, l'Avantprojecte de Llei d'accions col·lectives, el projecte de Llei de Serveis d'atenció a la clientela i el pròxim Reial decret del Registre Estatal d'Associacions de Consumidors i Usuaris.

 

Barcelona, 14 de març de 2023. Aquest Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores que es commemora cada 15 de març, l’Associació sortirà al carrer amb un punt informatiu a Plaça Catalunya nº17 (Davant del Banc d’Espanya), amb l’objectiu de portar a les persones consumidores informació sobre els seus drets de consum.  

En aquesta ocasió, a més d'escoltar i resoldre els dubtes o suggeriments de les persones consumidores que s'acostin a aquests punts informatius, AICEC-ADICAE reivindicarà l'aprovació aquest 2023 de diverses normes clau per als consumidors: la creació de l'Autoritat de Defensa del Client Financer, la nova regulació de les accions col·lectives, la llei de serveis d'atenció al client i el projecte de Reial decret que regula el propi Registre d'Associacions de Consumidors, iniciatives legislatives fonamentals (al costat de la recentment aprovada Llei del Mercat de Valors) per a la protecció dels drets dels consumidors. Totes són reivindicacions històriques d’AICEC-ADICAE, que els aportarà als usuaris majors garanties en el consum, una defensa col·lectiva dels seus interessos o mecanismes més eficaços en les seves reclamacions, com s'aconseguirà a través de la figura de l'Autoritat de Defensa del Client Financer.

A més, durant el mes de març, AICEC-ADICAE proposa activitats relacionades amb la defensa dels drets de consum. Activitats que es podran seguir presencialment (Seu de Barcelona c/Creu dels Molers 13) o també de forma online com el taller de Banca Online del pròxim dijous 30 de març, on s'explicarà el funcionament d'aquest servei financer i també com prevenir els principals fraus en línia, degut a l’augment de casos en els últims mesos. 

Per aquestes qüestions i a més, pel context actual d’inflació i per tant l’augment desmesurat de preus (llum, carburants, hipoteques), AICEC-ADICAE fa una crida als consumidors a reivindicar els seus drets i a participar en aquests actes del Dia Mundial dels Drets dels Consumidors.

El punt d'informació i atenció als consumidors aquest 15 de març serà:

- Barcelona: Plaça Catalunya, 17, davant del Banc d'Espanya. De 11:00h a 19:00h.

 

Per a entrevistes o qualsevol qüestió vinculada a la nota de premsa poden contactar amb el telèfon 685 919 242 o bé a través de l'email comunicaciocat@adicae.net

En queremos que participes en tu defensa y en la defensa organizada de todos los consumidores ¡Cuantos más seamos, con más fuerza defenderemos nuestros derechos! Contacta con nosotros y envíanos un e-mail con tus propuestas de participación.

en imágenes

Últimas fotos de la galería

Taller sobre Redes Sociales y Nuevas Tecnologías en Centro de Formación del Ayuntamiento de Inca
Movilización contra las cláusulas suelo.
Movilización contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.

Actualmente hay 7 fotografías en la Galería de Imágenes.

Acceder a la Galería de Imágenes

Servicios de la asociación

Asesoría on-line

ASESORÍA
Haga sus consultas a través de correo electrónico con total confidencialidad a nuestro equipo de asesores y reciba respuesta en un tiempo récord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email