Trucades comercials abusives: Consells per defensar-te
imagen

Els abusos de les trucades comercials es converteixen en un problema cada vegada més habitual. Un problema que afecta cada cop més a les persones, especialment a la gent gran i als col·lectius més vulnerables, que es veuen afectats per trucades molestes i inesperades que intenten vendre'ns productes. Això no només és un abús de la privacitat i la tranquil·litat personal, sinó que també pot posar en risc la seguretat financera, ja que molts cops poden arribar a ser fraus.

 

Durant el dia, molta gent rep nombroses trucades amb ofertes comercials de productes o serveis, dels quals, ni tan sols ha sol·licitat informació amb caràcter previ. Encara que comuniquis el teu desinterès en el producte i demanis no rebre més informació o bloquegis el número de contacte, no és cap garantia que no tornis a rebre publicitat seva, ja que et truquen des d'altres números telefònics.

 

Com a persones consumidores, tenim el dret a no rebre comunicacions que no han estat sol·licitades, especialment aquelles de caràcter comercial, i a més, que aquestes no es facin des de les 9 de la nit fins a les 9 del matí i a l’hora de la migdiada.

 

Una de les possibles solucions per reduir el nombre de trucades comercials no desitjades és la llista Robinson. Qualsevol persona es pot inscriure només amb les seves dades de contacte a través de la pàgina web i té com a objectiu evitar les trucades de telemàrqueting no desitjades. Tot i que aquesta llista no és obligatòria, les empreses de telemàrqueting comproven la llista Robinson abans de realitzar trucades per evitar contactar amb persones que no desitgen rebre trucades comercials.

 

No obstant això, encara hi ha empreses que continuen fent trucades comercials als contactes de la llista Robinson. Si és el cas, les persones afectades poden presentar una reclamació a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades. Aquesta agència té com a objectiu protegir la privacitat i les dades personals dels usuaris.

 

Des d’AICEC-ADICAE lluitem perquè es compleixin els drets de les persones consumidores i instem als col·lectius més vulnerables que es registrin a la llista Robinson per tal de reduir aquestes pràctiques comercials abusives.

En queremos que participes en tu defensa y en la defensa organizada de todos los consumidores ¡Cuantos más seamos, con más fuerza defenderemos nuestros derechos! Contacta con nosotros y envíanos un e-mail con tus propuestas de participación.

en imágenes

Últimas fotos de la galería

Taller sobre Redes Sociales y Nuevas Tecnologías en Centro de Formación del Ayuntamiento de Inca
Movilización contra las cláusulas suelo.
Movilización contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.

Actualmente hay 7 fotografías en la Galería de Imágenes.

Acceder a la Galería de Imágenes

Servicios de la asociación

Asesoría on-line

ASESORÍA
Haga sus consultas a través de correo electrónico con total confidencialidad a nuestro equipo de asesores y reciba respuesta en un tiempo récord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email