Es disparen de nou les execucions hipotecàries sobre habitatges de les persones consumidores

ADICAE reitera la necessitat d'abordar una moratòria hipotecària davant les preocupants dades d'execucions conegudes avui


Per a  ADICAE, les dades d'execucions i la seva evolució confirmen de manera indiscutible la necessitat d'establir una nova moratòria hipotecària per almenys tres anys que impedeixi l'inici de noves execucions i paralitzi les ja iniciades


Andalusia, Catalunya, Comunitat Valenciana i Madrid concentren el 72% del total d'execucions hipotecàries en 2021 sobre habitatges de persones físiques


7 de març de 2022. Segons l'INE les execucions sobre habitatges de persones consumidores (persones físiques) van augmentar en 2021 un 53,3% respecte a 2020, dada que al marge de les actuals mesures antidesnonaments en vigor (que no reverteixen l'embargament de l'habitatge ni els "deutes perpetus" lligats a l'execució hipotecària) mostra un escenari de tendència preocupant, en el qual se superen ja les dades de 2017 (14.442 execucions sobre habitatges de persones consumidores).


Malgrat que el decret antidesnonaments (dins de l'anomenat 'escut social') aprovat pel Govern el març de 2020 i que ha estat objecte de diferents pròrrogues està limitant les dades sobre llançaments, ADICAE considera urgent l'adopció de noves mesures extraordinàries. I és que encara que s'estableixin limitacions a l'expulsió de l'habitatge (el llançament o desnonament), la realitat és que desenes de milers de famílies estan afrontant en els últims anys la pèrdua del seu habitatge en processos d'execució en els quals, a més, s'estableixen grans quantitats afegides a manera de "deute perpetu" una vegada es produeixi el llançament.


Les dades ofertes avui per l'INE posen a més de manifest que les moratòries aprovades en la pandèmia, donats els requisits fixats per a la seva aplicació i per la prevalença de les denominades “moratòries privades” lliurement aplicades per la banca sobre la base dels seus propis criteris, no han permès revertir la situació, element que confirma la necessitat d'abordar l'arrel del problema, no limitant-se a aplicar mesures pal·liatives com demorar els llançaments.


Per això  ADICAE estima necessari anticipar-se al gran problema econòmic i social al qual l'evolució recent de les execucions apunta, per a impedir l'actual escalada d'execucions hipotecàries i evitar les conseqüències d'aquesta tendència, en un context econòmic de crisi, sobre desenes o centenars de milers de famílies. És en aquesta perspectiva en la qual planteja de nou la necessitat d'implementar, mitjançant normes legals, una moratòria hipotecària d'almenys tres anys que impedeixi l'inici de noves execucions i paralitzi les ja iniciades.


Per això ADICAE considera que, problemes d'aquest calat econòmic i social no poden deixar-se a l'atzar d’iniciatives de caràcter voluntari per part del sector, com ha succeït davant el problema de l'exclusió financera, sinó que han de ser objecte de mesures reguladores que impedeixin que es repeteixin situacions com les esdevingudes en l'explosió de la bombolla hipotecari-immobiliària, amb centenars de milers d'execucions hipotecàries sobre les persones consumidores.

En queremos que participes en tu defensa y en la defensa organizada de todos los consumidores ¡Cuantos más seamos, con más fuerza defenderemos nuestros derechos! Contacta con nosotros y envíanos un e-mail con tus propuestas de participación.

en imágenes

Últimas fotos de la galería

Taller sobre Redes Sociales y Nuevas Tecnologías en Centro de Formación del Ayuntamiento de Inca
Movilización contra las cláusulas suelo.
Movilización contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.

Actualmente hay 7 fotografías en la Galería de Imágenes.

Acceder a la Galería de Imágenes

Servicios de la asociación

Asesoría on-line

ASESORÍA
Haga sus consultas a través de correo electrónico con total confidencialidad a nuestro equipo de asesores y reciba respuesta en un tiempo récord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email