ADICAE considera un avanç històric l'anunci de l'Autoritat de Defensa del Client Financer

L'Associació qualifica de pas endavant clau la iniciativa presentada avui per la Ministra Calviño, donats els problemes que al llarg de tot el s.XX han patit les persones consumidores bancàries i financeres i dada la necessitat d'un sistema de resolució de conflictes eficaç i permanent en aquest àmbit


5 d'abril de 2022. A l'espera de conèixer el text de l'Avantprojecte de Llei, ADICAE considera especialment important la previsió del caràcter vinculant de les resolucions d'aquesta nova Autoritat, encara que aplaudeix també els desitjos expressats per la ministra d'economia amb relació al que ha denominat els 5 nivells de la xarxa de protecció de les persones consumidores en els serveis financers.


Concretament, la regulació dels serveis d'atenció al client, la integració en la regulació dels recents protocols i compromisos de la banca per a la inclusió financera, i els avenços que poden suposar la transformació de les diverses iniciatives actuals en una bona política d'educació financera per a tota la població, amb un adequat suport legal, poden contribuir a un sistema de defensa dels drets globals de les persones consumidores i usuàries de serveis financers que responguin al principal problema en la societat del s.XXI per a la immensa majoria de les famílies.


ADICAE, que ha vingut perseguint des del seu naixement una institució com l'anunciada (que ja existeix fa molts anys en altres països de l'entorn europeu), i que ha lluitat per a aconseguir-ho amb tots els governs fent múltiples propostes i reclamacions, acudirà amb tots els seus esforços a la crida del Govern a la implantació d'aquest important sistema de noves relacions de les persones consumidores amb la banca i tota classe d'entitats financeres que, a partir de la digitalització, s'estan estenent per tot el mercat espanyol.


El President d'ADICAE, que ha lluitat infatigablement per aquest acord del Consell de Ministres, ha assenyalat que "com molt adequadament assenyala el dit espanyol per a una ocasió com esta, 'nunca es tarde si la dicha es buena', i menys davant un decisiu avantprojecte de llei que pot canviar les relacions dels clients amb la banca, fet que ADICAE sempre ha perseguit"

En queremos que participes en tu defensa y en la defensa organizada de todos los consumidores ¡Cuantos más seamos, con más fuerza defenderemos nuestros derechos! Contacta con nosotros y envíanos un e-mail con tus propuestas de participación.

en imágenes

Últimas fotos de la galería

Taller sobre Redes Sociales y Nuevas Tecnologías en Centro de Formación del Ayuntamiento de Inca
Movilización contra las cláusulas suelo.
Movilización contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.

Actualmente hay 7 fotografías en la Galería de Imágenes.

Acceder a la Galería de Imágenes

Servicios de la asociación

Asesoría on-line

ASESORÍA
Haga sus consultas a través de correo electrónico con total confidencialidad a nuestro equipo de asesores y reciba respuesta en un tiempo récord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email