ADICAE insta a CaixaBank a aplicar mesures reals, serioses i responsables per a canviar la seva relació amb les persones consumidores

L'associació sol·licitarà que l'entitat deixi d'exhaurir les butxaques dels consumidors i reformuli les seves polítiques de vinculació i comissions


L'associació  demanarà a CaixaBank que doni resposta als milers de consumidors immersos en processos judicials i doti de major transparència les qüestions relatives a la sostenibilitat


 


7 d’abril de 2022. ADICAE serà present en la junta d'accionistes de CaixaBank, que se celebra avui a les 11.00 hores. L'associació abordarà els conflictes amb les persones consumidores, les comissions bancàries, la transformació digital i inclusió financera, i la política de sostenibilitat. Com en altres ocasions, ADICAE denunciarà el model de negoci del sector bancari i el de CaixaBank en particular, i exigirà canvis en aquests.


Les comissions ja suposen al voltant d'un 28% dels ingressos totals de CaixaBank, després del creixement dels ingressos de l'entitat en aquest apartat: 6,70% durant l'exercici 2021, un 43,80% més si tenim en compte la integració amb Bankia. Aquest model de negoci es limita a aplicar comissions per serveis que donen molt a desitjar o que en molts casos estan totalment injustificades.


Mostra d'això són els 240€/any de comissió per manteniment d'un compte, amb exigències de contractar fons d'inversió o altres productes més complexos per a les persones consumidores per imports des dels 20.000€ per a ser exonerats de la seva aplicació. També cal destacar la recent multa interposada per l'AEPD per vincular l'exempció de cobrament de comissions a la cessió de dades personals, o el 20% de comissió aplicat a les donacions destinades a Ucraïna a través de Creu Roja.


ADICAE tornarà a sol·licitar que CaixaBank doni resposta als milers de persones consumidores que tenen processos judicials oberts contra l'entitat, ja siguin propis o adquirits per les diferents fusions que s'han escomès durant els últims anys, així com que l'entitat s'adhereixi voluntàriament als sistemes de resolució de conflictes per a agilitar totes les reclamacions a través de la via extrajudicial. A més, l'associació vetllarà perquè les noves emissions de participacions preferents previstes per l'entitat dirigides a inversors professionals no es comercialitzin indiscriminadament entre els consumidors, repetint així el ja ocorregut fa gairebé 10 anys.


ADICAE sol·licitarà mesures que evitin l'exclusió financera dels majors, així com dels més vulnerables. La digitalització no consisteix a enviar clients als caixers o expulsar-los de les oficines, CaixaBank haurà d'adquirir el compromís de formar mínimament als seus clients.


Quant a les qüestions de sostenibilitat, ADICAE recordarà que el sector bancari europeu ha invertit més de 350.000 milions d'euros en sectors d'energies fòssils i animarà que l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri prengui mesures reals i efectives en la seva política d'inversions i que no es limiti a realitzar el que podria ser considerat un greenwashing de manual.


Finalment, a manera de recordatori, ADICAE traslladarà a l'entitat els problemes tècnics esdevinguts durant la lectura de la intervenció en la junta d'accionistes de l'any passat i que no va permetre que aquesta fos gravada i que, en un exercici de “transparència”, l'entitat es va negar a contestar a les qüestions plantejades. En aquest sentit, cal destacar que ja en l'exercici 2019 el sector bancari acumulava segons la CNMV 639 milions d'euros en accions de mitjans de comunicació nacional, i que contribueixen de manera notòria a l'absència de crítica cap a l'entitat i el sector bancari en general.


En la junta d'accionistes Intervindran membres de ADICAE en representació de petits accionistes clients de CaixaBank que han delegat la seva representació en l'associació.

En queremos que participes en tu defensa y en la defensa organizada de todos los consumidores ¡Cuantos más seamos, con más fuerza defenderemos nuestros derechos! Contacta con nosotros y envíanos un e-mail con tus propuestas de participación.

en imágenes

Últimas fotos de la galería

Taller sobre Redes Sociales y Nuevas Tecnologías en Centro de Formación del Ayuntamiento de Inca
Movilización contra las cláusulas suelo.
Movilización contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.
Manifestación contra los fraudes financieros.

Actualmente hay 7 fotografías en la Galería de Imágenes.

Acceder a la Galería de Imágenes

Servicios de la asociación

Asesoría on-line

ASESORÍA
Haga sus consultas a través de correo electrónico con total confidencialidad a nuestro equipo de asesores y reciba respuesta en un tiempo récord.

ADICAE - Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros de España
ADICAE Servicios Centrales: c/Gavín, 12 local, 50001 ZARAGOZA (España).
N.I.F. G50464932. Inscrita con el N° 5 en el registro de Asociaciones de Consumidores del Instituto Nacional de Consumo de España. Email